Etiketter

tisdag 11 december 2012

Rezept Vanillekipferl


Vanillekipferl

Du brauchst:
200 Gramm Mehl                                              200 gr mjöl
80 Gramm Zucker                                               80 gr socker
175 Gramm Butter (kalt)                                   175 gr kallt smör
Eigelb                                                             2 äggula
100 Gramm Mandeln (geschält, gemahlen)           100 gr mandlar (skalad o  

                                                                              hackad)
Vanilleschoten-Mark (von 1 Vanilleschote)                1 vaniljstång
1 Prise Salz                                                     krm salt
Vanillezucker(zum Wälzen)                                vaniljsocker (strö över)


So gehts:
Verrühre alle Zutaten schnell zu einem Teig. Rolle den Teig in Folie. Stelle den Teig für ca. 2 Stunden in den Kühlschrank. Forme aus dem Teig kleine Hörnchen (ca. so dick wie dein kleiner Finger). Lege die Teighörnchen auf ein Backblech und backe sie bei 180 Grad ca. 15 Minuten lang. Danach lasse die Vanillekipferl kalt werden. Dann rolle sie durch den Vanillezucker. 
GUTEN APPETIT!

Så går det:
Blanda alla ingredienser snabbt till en deg. Rulla degen in i plastfolie. Ställ degen för cirka 2 timmar i kylskåpet. Forma degen till halvmånar (ca. så tjock som ditt lillfinger). Sätt halvmånarna på en plåt och grädda dem i 180 grader i ca 15 minuter. Ta dem ut ur ugnen och låt dem stå till de är kalla. Rulla halvmånarna sedan igenom vaniljsockret.
SMAKLIG MÅLTID